Flæskestegssandwich med julestemning

Flæskestegssandwich med julestemning

Har du lidt lækker flæskesteg til overs fra aftensmaden eller julefrokosten, så tryl den til en herlig flæskestegssandwich dagen derpå.

4 sandwicher

Ingredienser

  • Orangecreme:
  • 5 spsk. Dijonnaise (el. 4 spsk. mayonnaise og 1 spsk. grov sennep)
  • fintrevet skal fra 1 økologisk appelsin
  • 1 spsk. saft fra appelsin
  • salt og peber
  • Sandwichfyld:
  • 12 cornichoner
  • ½ rødløg
  • 4 salatblade
  • 1 håndfuld tørrede tranebær
  • 12 skiver appelsin
  • Desuden:
  • 8 skiver flæskesteg (rest fra dagen før)
  • 8 skiver ristet rugbrød

  1. Bland orangecremen sammen i en skål.
  2. Skær cornichonerne i skiver på langs. Skær løget i tynde skiver. Skyl salatbladene, og læg dem på et klæde.
  3. Rist rugbrødet, til skiverne tager lidt farve. Fordel orangecremen på brødskiverne. Læg et salatblad på 4 skiver rugbrød. Læg kødet på, og fordel fyldet ovenpå. Læg til sidst en rugbrødsskive på hver og spis sandwichen straks.