Focacciabrød med havre

Focacciabrød med havre

Sæt ny smag på madpakken med dette lækre brød, der både mætter og smager godt.

20 stk.

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 5 dl lunkent vand
  • 3 dl havregryn
  • 200 g hvid fuldkornshvedemel, fuldkornsspeltmel el. grahamsmel
  • 1½ tsk. salt
  • ca. 320 g hvedemel, gerne pizzamel
  • Fyld:
  • 2-3 spsk. friskhakket rosmarin
  • 4 spsk. sorte oliven uden sten
  • Desuden:
  • 1 spsk. olivenolie

  1. Udrør gæren i vandet, og tilsæt havregryn, hvid fuldkornshvedemel, og 100 g af det almindelige hvedemel. Lad dejen forhæve tildækket 15 min.
  2. Tilsæt salt, og resten af hvedemelet. Rør dejen godt sammen, den skal være fugtig og kan ikke æltes. Lad dejen hæve tildækket 1 time et lunt sted.
  3. Fordel dejen i en bradepande (25 x 35 cm) foret med bagepapir. Lad dejen efterhæve 15 min. Tryk fordybninger i dejen med fingrene. Drys rosmarin og oliven over. Tryk oliven lidt ned i dejen. Dryp med olivenolie.
  4. Bag focacciabrødet ved 225 gr. på midterste ovnribbe i ca. 20-25 min.
  5. Skær brødet i portionstern.