Focacciabrød med havre
Sæt ny smag på madpakken med dette lækre brød, der både mætter og smager godt.
20 stk.
Ingredienser
- 25 g gær
- 5 dl lunkent vand
- 3 dl havregryn
- 200 g hvid fuldkornshvedemel, fuldkornsspeltmel el. grahamsmel
- 1½ tsk. salt
- ca. 320 g hvedemel, gerne pizzamel
- Fyld:
- 2-3 spsk. friskhakket rosmarin
- 4 spsk. sorte oliven uden sten
- Desuden:
- 1 spsk. olivenolie
- Udrør gæren i vandet, og tilsæt havregryn, hvid fuldkornshvedemel, og 100 g af det almindelige hvedemel. Lad dejen forhæve tildækket 15 min.
- Tilsæt salt, og resten af hvedemelet. Rør dejen godt sammen, den skal være fugtig og kan ikke æltes. Lad dejen hæve tildækket 1 time et lunt sted.
- Fordel dejen i en bradepande (25 x 35 cm) foret med bagepapir. Lad dejen efterhæve 15 min. Tryk fordybninger i dejen med fingrene. Drys rosmarin og oliven over. Tryk oliven lidt ned i dejen. Dryp med olivenolie.
- Bag focacciabrødet ved 225 gr. på midterste ovnribbe i ca. 20-25 min.
- Skær brødet i portionstern.