Focacciabrød med vindruer
8 stk.
Ingredienser
- 4 dl lunkent vand
- 25 g gær
- 1 tsk. salt
- 2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
- 100 g durumhvedemel
- ca. 500 g tipo 00 hvedemel eller pizzamel
- Desuden:
- 40 stenfri vindruer
- 2 spsk. friskhakket rosmarin
- 125 g frisk reven mozzarella
- 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
- 1 tsk. Maldon seasalt
- Udrør gæren i lunkent vand. Tilsæt de øvrige ingredienser i dejen og ælt, den, til den er smidig. Stil den til hævning et lunt sted ca. 1 time tildækket.
- Slå dejen ned. Del den i 8 stykker, og tryk stykkerne ud til cirkler, ca. 1 cm tykke. Lad dem efterhæve i 15 min.
- Tryk fordybninger i dejen med fingrene, og fordel vindruerne i fordybningerne. Drys ost og rosmarin over. Dryp med olivenolie, og drys med salt. Stil brødene i ovnen ved 225 gr. i ca. 15-18 min.