Focacciabrød med vindruer

Focacciabrød med vindruer

8 stk.

Ingredienser

  • 4 dl lunkent vand
  • 25 g gær
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 100 g durumhvedemel
  • ca. 500 g tipo 00 hvedemel eller pizzamel
  • Desuden:
  • 40 stenfri vindruer
  • 2 spsk. friskhakket rosmarin
  • 125 g frisk reven mozzarella
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 1 tsk. Maldon seasalt

  1. Udrør gæren i lunkent vand. Tilsæt de øvrige ingredienser i dejen og ælt, den, til den er smidig. Stil den til hævning et lunt sted ca. 1 time tildækket.
  2. Slå dejen ned. Del den i 8 stykker, og tryk stykkerne ud til cirkler, ca. 1 cm tykke. Lad dem efterhæve i 15 min.
  3. Tryk fordybninger i dejen med fingrene, og fordel vindruerne i fordybningerne. Drys ost og rosmarin over. Dryp med olivenolie, og drys med salt. Stil brødene i ovnen ved 225 gr. i ca. 15-18 min.