Formbrød

Formbrød

Brødet kan bages helt naturel,eller det kan krydres med f.eks.lidt revet appelsinskal eller 1tsk. stødt koriander blandetmed 1 tsk. stødt anis.

1 brød

Ingredienser

  • 50 g smør
  • 3 dl mælk
  • 25 g gær
  • 1 1/2 tsk. salt
  • ca. 450 g mel
  • smør til formen
  • æggehvide til pensling
  • birkes

  1. Mælk og smør lunes og hældesover smuldret gær i dejfadet.Salt og det meste af melettilsættes, og dejen bearbejdes,mens resten af melet tilsættes.Dejen skal være ret blød,men ikke klistret, og det kanevt. kræve mere mel. Lad denhæve tildækket i ca. 45 min.
  2. Vend dejen ud på et meldryssetbord, ælt den let, ogklap den ud i en firkant. Rulden stramt sammen, og lægden i en velsmurt form. Ladden hæve en halv times tid.
  3. Pensl overfladen med sammenpisketæggehvide, drysmed birkes, og bag brødet ved210 gr. i ca. 25 min. Vend detud af formen, og bag det 3-4min. ekstra i den varme ovn,inden brødet køles af.Det helt afkølede brød kanskives og fryses.