Frikadeller med spidskålsdolmere

Frikadeller med spidskålsdolmere

4 pers.

Ingredienser

  • 8 spidskålsblade
  • salt
  • 3 dl bouillon
  • kødsnor
  • Fars:
  • 400 g hakket kalv og flæsk,
  • max. 10 % fedt
  • 2 spsk. revet løg
  • 1½ dl mælk
  • 1 æg
  • 1¼ tsk. salt
  • peber
  • 3 spsk. hvedemel
  • evt. sukker og smør
  • Sommersalat (4 pers.)
  • 150 g rygeost, gerne fra Løgismose
  • 2 dl creme fraiche 18 %
  • 10 radiser
  • ¼ agurk
  • 1 dl små blomkålsbuketter
  • 150 g små nye kartofler
  • salt, peber
  • 2 spsk. purløg
  • Tilbehør: ristet rugbrød

  1. Kog kålbladene møre i letsaltetvand 2-3 min., og lad demdryppe af. Skær det grovesteaf midterribben af bladene. Røralle ingredienserne til farsensammen. Læg en skefuld farspå hvert blad, og fold sidernepå bladet ind over farsen. Rulherefter bladene sammen omFrikadeller med spidskålsdolmerefyldet til små ruller, og snørdem med kødsnor.
  2. Læg kåldolmerne i en gryde,og hæld kogende bouillon over.Læg låg over, og lad kåldolmernesnurre ca. 40 min. Tagkåldolmerne op, og lad demdryppe af.
  3. Vil du give kåldolmerne etlille twist, kan du smelte lidtsukker på en stålpande, til deter gyldent. Kom lidt smør i, ogsteg dolmerne i sukkermassenet par min. Oplev, hvordan densøde karamelliserede smagklæder den milde kål.
  4. Sommersalat (4 pers.)
  5. Rør rygeost og cremefraichesammen. Skær radiserne iskiver og agurken samt kartoflernei tern. Vend grønsager ogkartofler i rygeostblandingen.Krydr med salt og peber, ogpynt til slut med purløg.
  6. Server rygeosten sammenmed ristet rugbrød. Her harvi udstukket små hjerter afrugbrødsskiver og ristet dem iovnen.