Frikadeller

Frikadeller & sprød grønkålssalat

Lækre frikadeller med sprød salat

4

Ingredienser

  • 400 g hakket kalve- og flæskesmåkød 8-10 %
  • 1 æg
  • 1 dl minimælk
  • 25 g hvedemel
  • 1 hakket løg
  • 1 tsk salt, friskkværnet peber
  • 1 tsk timianblade
  • 1 udkernet groftrevent æble − gerne coxorange
  • 3 tsk rapsolie (til stegning)
  • Grønkålssalat:
  • 1/2 liter hakket grønkål
  • 2 rosa grape
  • 2 appelsiner 
  • 1 tsk olivenolie
  • 1/2 dl appelsinsaft
  • 25 g ristede pinjekerner
  • 200 g groft speltbrød

Sådan gør du:

  1. Pisk æg, mælk, mel, løg og krydderier sammen. Pisk blandingen med det hakkede kød og rør æblerne i farsen, der formes og steges som 16 små frikadeller. Alternativt kan du blende alle ingredienserne i en foodprocessor. Det er langt nemmere.
  2. Skræl grape og appelsiner og skær dem i skiver. Bland alle ingredienser til salaten, der smages til med salt og peber og serveres til frikadellerne med brødet.
  3. ENERGI PR. PERSON: 500 kcal, fedt 28%, protein 28%, kulhydrat 44%