Frugtbrød med kanel
Frugtbrød er både godt til adventshygge og morgenbordet.
Ingredienser
- Bliver til et brød med ca. 20 skiver
- 75 g tørrede abrikoser
- 75 g tørrede dadler, uden sten
- 100 g tørrede figner
- saft af 1 appelsin
- 50 g smør + ekstra til formen
- 1½ dl mælk
- 40 g gær
- 1 tsk stødt kanel
- 1 tsk stødt ingefær
- 50 g sukker
- 1 æg
- 450 g hvedemel
Sådan gør du:
- 1. Skær den tørrede frugt i tern, og lad det trække i appelsinsaften.
- 2. Smelt imens smørret i en gryde og kom mælken i. Lad det blive lunt, men uden du kan brænde dig. Kom mælkeblandingen i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt krydderier, sukker og æg og bland det godt sammen. Tilsæt så melet og ælt dejen godt sammen til den er elastisk og spændstig. Tilsæt tørret frugt med appelsinsaft og evt. mere mel, hvis dejen bliver for våd. Sæt dejen til hævning i 1 time.
- 3. Varm ovnen op til 180 grader. Smør en franskbrødsform på 1½-2 liter og kom dejen direkte deri. Klem den forsigtigt på plads, så den fylder formen ud, men uden at røre for meget ved den. Bag frugtbrødet i ovnen i 30-40 min til overfladen er hævet op og gylden. Lad brødet køle næsten helt af, inden det skæres i skiver. Spis med smør på.
- Prøv også ægte æbleskiver
- Få mere inspiration til lækker mad på altfordamerne.dk/opskrifter/