salat

Frugtsalat med citrus-sirup

Fantastisk og sund frugtsalat

4

Ingredienser

  • 1-2 blodgrapefrugter
  • 1 appelsin
  • 2 kiwier
  • 1 æble
  • 125 g kernefri, blå druer
  • frisk mynte
  • 20 g pistaciekerner
  • CITRUS-SIRUP:
  • 1 dl lyst rørsukker
  • 2 dl vand
  • tyndtskåret skal af en økologisk citron
  • lidt citronsaft

Sådan gør du:

  1. Skræl og skær frugterne, undtagen druerne, i tynde skiver og læg dem lagvis i glas med lidt mynte over.
  2. CITRUS-SIRUP: Kom sukker, vand og citronskal i en gryde og kog det hele under omrøring, til sukkeret er opløst. Kog videre i yderligere nogle minutter, afkøl og sigt siruppen og sæt den i køleskabet, til den skal bruges. Hæld siruppen over frugten og top med pistaciekerner, så er desserten klar til servering.
  3. Energi pr. person: 160 kcal, fedt 19%, protein 7%, kulhydrat 74%.