Fusionskøkkenet er tilbage: Her er de bedste opskrifter
Madredaktør, Mette Mølbak, erfortæller omfusionskøkkenets renæssance -isærfusionen mellemnordisk og asiatisk mad, finder hun interessant.
I 90’erne kom det meget på mode at blande forskellige køkkeners stilarter sammen og kalde det for fusions-køkken. Det kunne nogle gange give nogle sære sammenblandinger, da trenden var at blande så meget sammen som muligt. Måske derfor gik det i sig selv igen. Men der kan nu være meget god mening i at lade to køkkener møde hinanden.
Det nordiske, hvor der lige nu er sæson for kål og rodfrugter og det asiatiske, der er fyldt med saftspændte krydderier som chili, hvidløg og ingefær og friskhed fra koriander og lime. Prøv de lækre opskrifter her, hvor øst møder nord.
Nudelsuppe med oksekød, kål og krydderurter - få opskriften her
Rispapirruller med rejer og efterårsgrønt - få opskriften her
Salat med tigerrejer, mango og peanuts - få opskriften her
Sticky rice med kokos, peanuts og koriander - få opskriften her