Galopkage med fyld
Det er nemt og hurtigt med bagepulverdeje, for her falder bagværket ikke sammen, og der er ingen problemer med gær, som får for megen varme. Selv nybegyndere og børn kan „lege“ og alligevel få et godt resultat.Arbejdstid: 20 min.Bagetid: ca. 35 min.Fryse-egnet
Ingredienser
- 500 g mel (ca. 8½ dl)
- 2 spsk bagepulver
- 175 g smør
- 125 g sukker (1½ dl)
- 2 ½ dl mælk
- 2 æg
- 2 æbler
- 75 g rosiner
- 50 g hakket sukat
- 50 g hakket pomerans
- Pensling:
- Æg, tesukker og mandelflager
- Bland mel og bagepulver i en skål og smuldr fedtstoffet heri.
- Tilsæt sukker og rør først mælken og derefter de sammenpiskede æg i.
- Skræl æblerne og skær dem i små terninger. Bland dem i sammen med rosiner, sukat og pomerans vendt i 1 spsk mel.
- Kom dejen ud på en bageplade med bagepapir og form den til en stor kage, ca. 2 cm tyk.
- Pensl med æg og drys med tesukker og mandelflager.
- Bag ved 200 grader i ca. 35 min