Gammeldags chokoladeskærekage

Gammeldags chokoladeskærekage

Ingredienser

  • Arbejdstid: 40 min.
  • Bagetid: ca. 1 time
  • Fryse-egnet
  • (8-10 skiver)
  • 225 g blødt smør
  • 350 g brun farin (eller mørkt muscovadosukker, 6 dl)
  • 3 æg (mellem)
  • 100 g chokolade
  • 1 dl kogende vand
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 250 g mel (4 dl)

  1. Rør blødt smør og brun farin godt sammen og pisk æggene i.
  2. Smelt chokoladen og rør den i blandingen. Rør koghedt vand i.
  3. Bland vanilje og bagepulver i melet og sigt det i dejen.
  4. Kom dejen i en velsmurt sandkageform og bag kagen midt i ovnen ved 160 grader ca. 1 time.
  5. Skær kanterne løse med en lille kniv, men vend først kagen ud, når den er helt kold.