Gammeldags chokoladeskærekage
Ingredienser
- Arbejdstid: 40 min.
- Bagetid: ca. 1 time
- Fryse-egnet
- (8-10 skiver)
- 225 g blødt smør
- 350 g brun farin (eller mørkt muscovadosukker, 6 dl)
- 3 æg (mellem)
- 100 g chokolade
- 1 dl kogende vand
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk bagepulver
- 250 g mel (4 dl)
- Rør blødt smør og brun farin godt sammen og pisk æggene i.
- Smelt chokoladen og rør den i blandingen. Rør koghedt vand i.
- Bland vanilje og bagepulver i melet og sigt det i dejen.
- Kom dejen i en velsmurt sandkageform og bag kagen midt i ovnen ved 160 grader ca. 1 time.
- Skær kanterne løse med en lille kniv, men vend først kagen ud, når den er helt kold.