-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
Glutenfri fastelavnsboller
Selvom man ikke tåler gluten, kan man godt være med til festen, og nyde de dejlige boller med vaniljecreme.
10 boller
Total:2 timer 35 minutter
Arbejdstid:2 timer 15 minutter
Ingredienser
Dej:
- ¼ liter mælk
- 25 g gær
- 1 dl loppefrøsskaller (25 g)
- 125 g blødt smør
- 2 æg
- 150 g rismel
- 100 g majsstivelse
- 2 spsk. sukker
- ¼ tsk. salt
Endvidere:
- 1 æg til pensling
Vaniljecreme:
- 1 stang vanilje (eller 2 tsk. vaniljepaste)
- 4 spsk. sukker
- 2 æg (eller 4 æggeblommer)
- 3 dl sødmælk
- 2 spsk. majsstivelse
Glasur:
- 100 g flormelis
- 1-2 spsk. kogende vand (eller kaffe)
Pynt:
- hakkede pistacier eller nødder
- frysetørret hindbær
Sådan gør du:
- Vaniljecreme: Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og mos dem med sukkeret. Pisk æg, mælk, vaniljesukker og majsstivelse sammen i en gryde, og pisk det over varmen, til det koger. Kog under omrøring i 1 min, og hæld cremen over i en skål. Afkøl cremen, og sæt den i køleskab i mindst 1 time.
- Lun mælken (maks. 37 grader), og rør gær og loppefrøsskaller i.
- Tilsæt de øvrige ingredienser, og ælt dejen godt igennem i 5-8 min. Lad dejen hæve tildækket i 1 time.
- Form forsigtigt dejen til boller (á ca. 75 g) med en ske, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
- Tryk med fingrene en fordybning i hver bolle, og fyld dem med 2 tsk. vaniljecreme. Lad dem hvile tildækket i 15 min.
- Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag dem midt i ovnen ved 180 grader varmluft eller 200 grader alm. ovnvarme i ca. 20 min. Afkøl på en rist.
- Glasur: Rør flormelis til glasur med kogende vand eller kaffe. Pynt bollerne med glasur og drys.