Opskrift på grahamsbrød med tørret frugt og nødder

Grahamsbrød med tørret frugt og nødder

Et dejligt, groft og sødmefyldt brød, som smager skønt med koldt smør.

1

Total:25 minutter

Ingredienser

  • 5 dl vand
  • 1 spsk salt
  • 25 g gær
  • 1 spsk honning
  • 550 grahamsmel
  • Ca. 300 g hvedemel
  • 125 g blandet tørret frugt, eks rosiner, dadler, abrikoser
  • Evt. 70 g grofthakkede mandler eller hasselnødder

Sådan laver du grahamsbrød

  1. Bland vand, salt, gær og honning og rør sammen. Tilsæt grahamsmelet og rør grundigt. Lad herefter blandingen stå et kvarters tid. På den måde vil melet suge væde til sig, og du vil have en bedre fornemmelse af, hvor stor en mængde hvedemel, der skal i.
  2. Tilsæt hvedemelet en tredjedel ad gangen, vent evt. lidt med de sidste 50 g, og rør dejen grundigt til den virker blank og sej i konsistensen. Tilsæt de tørrede frugter og nødder. Fyld dejen direkte i en stor brødform, ca. 12x34cm og lad brødet hæve i 1 ½ - 2 timer med et fugtigt klæde over. Tænd ovnen på 220 grader, og bag brødet i ca. 40 minutter. Dæk overfladen af brødet med et stykke folie hvis det begynder at blive for mørkt. Tjek at brødet er færdigt, ved at tage det ud af formen og banke i bunden. Lyder det hult, er det færdigt. Tag det færdige brød ud af formen og lad det køle af på en rist.
  3. Se også opskrift på Verdens bedste brød.
  4. Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter.
  5. Nøgleord til denne opskrift: brød, grahamsbrød, bagværk, nødder, frugt, opskrift.