Græskarboller med cheddar og græskarkerner
Skønne boller til halloween festen eller en god gang eftermiddagshygge.
16 stk.
Ingredienser
- 25 g gær
- 2 dl lunkent vand
- 2 dl græskarpure
- (se herunder)
- 2 spsk. olie
- 1 tsk. salt
- 100 g reven, dansk cheddar
- ca. 450 g hvedemel
- 16 papirmuffinforme
- Pynt:
- 1 sammenpisket æg og
- 50 g græskarkerner
- Udrør gæren i vandet, og rør græskarpuré i. Tilsæt de øvrige ingredienser, og ælt dejen igennem, til den er smidig.
- Stil dejen til hævning tildækket et lunt sted i ca. 1 time.
- Del dejen i 16 stykker, form dem til boller, læg dem i smurte muffinsforme, og lad dem efterhæve ca. 15 min.
- Pensl bollerne med sammenpisket æg, og drys med hakkede græskarkerner. Bag bollerne ved 200 gr. i ca. 18 min.
- Græskarpuré: 250 g græskarkød eller courgette skæres i små tern, som koges møre i vand i ca. 15 min. under låg. Lad det afdryppe i en sigte, og pres det herefter gennem sigten.