Gratineret løgsuppe

Gratineret løgsuppe

En lækker løgsuppe under et låg af ristet, ostegratineret brød.

(2 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Koge/stegetid: 1 time
  • Fryse-egnet uden brød
  • 3 store løg (fint snittet)
  • 1-2 fed hvidløg (fintsnittet)
  • 3 kviste frisk timian
  • 1 laurbærblad
  • ¼ tsk salt
  • 1 spsk olivenolie, smør eller andefedt
  • evt. 1 spsk mel (kan udelades)
  • ¾ l bouillon eller vand
  • evt. ½ dl sherry
  • sort peber
  • sherryvineddike eller citronsaft
  • 2-4 skiver flutes eller lyst brød (ristet)
  • 50-75 g gruyere ost eller emmentaler (revet)

  1. Steg løg, hvidløg, timian, laurbær og salt langsomt gyldent i en gryde med fedtstof – giv det svag varme i 30-45 min. under omrøring.
  2. Drys evt. mel i og rør det ud i løgene. Tilsæt væske og friskkværnet sort peber. Lad suppen simre ca. 20 min.
  3. Tag timiankvistene og laurbærbladet op. Smag suppen til med sherryvineddike eller citronsaft, salt og peber. Fordel den i 2 ovnfaste suppeskåle.
  4. Læg ristet brød på suppen, drys med revet ost og gratinér den under grillen i ovnen i 3-5 min. Server straks.