Gratineret løgsuppe
En lækker løgsuppe under et låg af ristet, ostegratineret brød.
(2 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 20 min.
- Koge/stegetid: 1 time
- Fryse-egnet uden brød
- 3 store løg (fint snittet)
- 1-2 fed hvidløg (fintsnittet)
- 3 kviste frisk timian
- 1 laurbærblad
- ¼ tsk salt
- 1 spsk olivenolie, smør eller andefedt
- evt. 1 spsk mel (kan udelades)
- ¾ l bouillon eller vand
- evt. ½ dl sherry
- sort peber
- sherryvineddike eller citronsaft
- 2-4 skiver flutes eller lyst brød (ristet)
- 50-75 g gruyere ost eller emmentaler (revet)
- Steg løg, hvidløg, timian, laurbær og salt langsomt gyldent i en gryde med fedtstof – giv det svag varme i 30-45 min. under omrøring.
- Drys evt. mel i og rør det ud i løgene. Tilsæt væske og friskkværnet sort peber. Lad suppen simre ca. 20 min.
- Tag timiankvistene og laurbærbladet op. Smag suppen til med sherryvineddike eller citronsaft, salt og peber. Fordel den i 2 ovnfaste suppeskåle.
- Læg ristet brød på suppen, drys med revet ost og gratinér den under grillen i ovnen i 3-5 min. Server straks.