Gravad laks

Gravad laks

Snart bliver det tid til julefrokost og hyggestunder med familie og venner omkring lidt god mad. Skal du rigtig kræse for dem, så er gravad laks noget af det ypperste, der findes på julebordet.

(6-8 pers.)

Ingredienser

  • 1 kg laksefilet med skind
  • 2½ spsk. fint salt
  • 2½ spsk. sukker
  • 1 tsk. peber
  • 1 dl finthakket dild
  • 1-2 spsk. revet usprøjtet appelsinskal
  • Rævesauce:
  • 3 spsk. lys sirup
  • 1 spsk. sennep
  • 2 spsk. friskhakket dild
  • Tilbehør:
  • rugbrød el. surbrød

  1. Bland salt, sukker og peber, og fordel det på laksens kødside. Fordel også dild og appelsinskal på laksens kødside. Fold fisken sammen, og læg den i et fad. Dæk fisken med husholdningsfilm, og stil den i køleskab 2 dage. Vend fisken efter 1 døgn, og hæld evt. væske fra.
  2. Skær fisken ud fra den tykkeste ende i tynde, skrå skiver.
  3. Rævesauce:
  4. Rør ingredienserne til rævesaucen sammen, og server den til laksen.