Grillede fiskespid
Vælg altid fisk med fast kød til grillspid, ellers er det svært at få den til at blive siddende på spiddet.
4 pers.
Ingredienser
- ca. 600 g skind- og benfri fast fisk
- f.eks. sværdfisk, tun, havkat, helleflynder eller laks
- salt
- 4 grillspid
- Krydderblanding:
- 2 spsk. olivenolie
- 4 spsk. hakket bladselleri
- 2 fed hvidløg, pillede og pressede
- 2 tsk. stødt spidskommen
- 1 1/2 tsk. stødt ingefær
- 2 tsk. paprika
- 2 krydderimål chilipulver
- (knap 1/2 tsk.)
- Desuden:
- lime- eller citronbåde til servering
- Skær fisken i firkanter, rør krydderiblandingen sammen, og klap den godt ind i fiskestykkerne. Lad dem trække en time, og sæt dem på spiddene.
- Steg spiddene på havegrillen eller øverst i ovnen ved 250 gr. i ca. 5 min. Fisken skal stadig være en smule blød i midten for ikke at blive tør. Drys med salt, og server medcitron eller lime.