Grillede fiskespid

Grillede fiskespid

Vælg altid fisk med fast kød til grillspid, ellers er det svært at få den til at blive siddende på spiddet.

4 pers.

Ingredienser

  • ca. 600 g skind- og benfri fast fisk
  • f.eks. sværdfisk, tun, havkat, helleflynder eller laks
  • salt
  • 4 grillspid
  • Krydderblanding:
  • 2 spsk. olivenolie
  • 4 spsk. hakket bladselleri
  • 2 fed hvidløg, pillede og pressede
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 1 1/2 tsk. stødt ingefær
  • 2 tsk. paprika
  • 2 krydderimål chilipulver
  • (knap 1/2 tsk.)
  • Desuden:
  • lime- eller citronbåde til servering

  1. Skær fisken i firkanter, rør krydderiblandingen sammen, og klap den godt ind i fiskestykkerne. Lad dem trække en time, og sæt dem på spiddene.
  2. Steg spiddene på havegrillen eller øverst i ovnen ved 250 gr. i ca. 5 min. Fisken skal stadig være en smule blød i midten for ikke at blive tør. Drys med salt, og server medcitron eller lime.