grill

Grillet kalv med artiskoksalat

Lækker italiensk inspireret ret med grillede kalvesteaks, artiskokhjerter og grønne bønner.

4

Ingredienser

  • 4 kalvesteaks/filet à 125 g
  • Olie til pensling
  • Salt
  • Peber
  • Lidt frisk salvie
  • SALAT:
  • 1 dåse velafdryppede artiskokhjerter
  • 150 g kogte haricots verts
  • 250-300 g blommetomater i skiver
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 snittet rødløg
  • DRESSING:
  • 1-2 finthakkede ansjoser
  • 1-2 fed knust hvidløg
  • 1 spsk hakket persille
  • 2 tsk olie
  • 2-3 spsk citronsaft
  • 300 g fuldkornsbaguette

Sådan gør du:

  1. Dup kødet tørt, pensl det med olie, drys krydderier på og grill det 2-3 minutter på hver side, alt efter, hvor rosa du ønsker dit kød.
  2. Del og bland artiskokhjerterne med bønner, tomater, persille og rødløg.
  3. Hak og rør ansjoserne med hvidløg, persille, olie og citronsaft og smag godt til med peber, før dressingen blandes med salaten, der serveres til kødet med brød.
  4. TIP! Ansjoser salter en del i sig selv, så vær sparsom med det øvrige salt.
  5. ENERGI PR. PERSON: 490 kcal, fedt 26%, protein 32%, kulhydrat 42%.