Grillet kalv med artiskoksalat
Lækker italiensk inspireret ret med grillede kalvesteaks, artiskokhjerter og grønne bønner.
4
Ingredienser
- 4 kalvesteaks/filet à 125 g
- Olie til pensling
- Salt
- Peber
- Lidt frisk salvie
- SALAT:
- 1 dåse velafdryppede artiskokhjerter
- 150 g kogte haricots verts
- 250-300 g blommetomater i skiver
- 1 håndfuld bredbladet persille
- 1 snittet rødløg
- DRESSING:
- 1-2 finthakkede ansjoser
- 1-2 fed knust hvidløg
- 1 spsk hakket persille
- 2 tsk olie
- 2-3 spsk citronsaft
- 300 g fuldkornsbaguette
Sådan gør du:
- Dup kødet tørt, pensl det med olie, drys krydderier på og grill det 2-3 minutter på hver side, alt efter, hvor rosa du ønsker dit kød.
- Del og bland artiskokhjerterne med bønner, tomater, persille og rødløg.
- Hak og rør ansjoserne med hvidløg, persille, olie og citronsaft og smag godt til med peber, før dressingen blandes med salaten, der serveres til kødet med brød.
- TIP! Ansjoser salter en del i sig selv, så vær sparsom med det øvrige salt.
- ENERGI PR. PERSON: 490 kcal, fedt 26%, protein 32%, kulhydrat 42%.