Grillet makrel med asiatisk agurkesalat
Makrel er en fed fisk med et højt indhold af flerumættede fedtsyrer, som er kendt for at modvirke forhøjet kolesteroltal og åreforkalkning. Prøv denne super sunde og lækre variant med en krydret asiatisk salat til.
4
Ingredienser
- 2 agurker
- 1 frisk chili
- 2-3 cm ingefær
- 2 bundter forårsløg
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk sojasauce
- 2 spsk limesaft
- 1 tsk sukker
- 1 lille romainesalathoved
- 500 g makrelfilet
- Tilbehør:
- 4 dl jasminris, gerne fuldkorn
Sådan gør du:
- Skær agurkerne i tykke skiver på skrå og tril agurken en kvart omgang, hver gang du skærer, så stykkerne bliver nærmest trekantede. Flæk chilien og fjern kernerne.
- Hak chili, ingefær, forårsløg og hvidløg fint og bland det med sojasauce, limesaft og sukker. Bland dressingen med agurkerne og lad dem trække 15 minutter.
- Snit salaten og anret den på et fad.
- Fjern benene fra makrelfileterne med en fisketang eller pincet. Skær 3-4 små snit i skindet på hver filet. Varm en grill eller grillpande op og læg makrelfileterne med skindsiden nedad. Lad fisken stege i 2-3 minutter uden at røre ved den. Vend fisken forsigtigt − brug en metalpalet til at løsne skindet fra grillen, hvis det hænger lidt i. Steg fisken 1 minut på den anden side.
- Læg fisken på salaten og fordel agurker og dressing ovenpå. Server kogte ris til.
- Energi pr. person: 710 kcal.