Grønærtesuppe med bacon

Grønærtesuppe med bacon

Ingredienser

  • Arbejdstid:
  • 20 min.
  • Stege/kogetid:
  • ca. 20 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • (4 personer)
  • 500 g grønne ærter (optøede)
  • 2 løg (hakkede)
  • 200 g kartofler (skrællede, tern)
  • 2 spsk smør
  • 1 1/4 l hønse- eller urtebouillon
  • 1 dl piskefløde
  • salt og friskkværnet
  • peber
  • 1 spsk citronsaft
  • 250 g røget bacon (tern)
  • 2-3 spsk olie (til stegning)

  1. Steg løg og kartofler i smør i en gryde.
  2. Tilsæt bouillon og kog i ca. 10 min.
  3. Tilsæt ærterne og kog i et par min.
  4. Blend suppen, kog igennem med fløde og smag til med salt, peber og citronsaft.
  5. Steg bacontern i olie på en slip letpande, til baconen er gylden.
  6. Hæld olien fra panden.
  7. Servér suppen rygende varm, drys med bacon og giv brød til.