Grønærtesuppe med bacon
Ingredienser
- Arbejdstid:
- 20 min.
- Stege/kogetid:
- ca. 20 min.
- Ikke fryse-egnet
- (4 personer)
- 500 g grønne ærter (optøede)
- 2 løg (hakkede)
- 200 g kartofler (skrællede, tern)
- 2 spsk smør
- 1 1/4 l hønse- eller urtebouillon
- 1 dl piskefløde
- salt og friskkværnet
- peber
- 1 spsk citronsaft
- 250 g røget bacon (tern)
- 2-3 spsk olie (til stegning)
- Steg løg og kartofler i smør i en gryde.
- Tilsæt bouillon og kog i ca. 10 min.
- Tilsæt ærterne og kog i et par min.
- Blend suppen, kog igennem med fløde og smag til med salt, peber og citronsaft.
- Steg bacontern i olie på en slip letpande, til baconen er gylden.
- Hæld olien fra panden.
- Servér suppen rygende varm, drys med bacon og giv brød til.