Grønærtesuppe med røget laks

Grønærtesuppe med røget laks

4-6 personer

Ingredienser

  • 400 g optøede grønærter (1 ps.)
  • 6 dl vand plus terning eller lys suppe
  • 2 spsk. blødt smør rørt med
  • 2 spsk. mel
  • salt, peber og citronsaft efter smag
  • Til servering:
  • 150-200 g varmrøget laks
  • 1 bdt. dild
  • 1 lille forårsløg
  • peber

  1. Kog ærterne 5 min. i halvdelen af væsken, og køl det lidt af. Bland den anden halvdel af væsken i, og blend suppen glat med stavblenderen. Bring den i kog.
  2. Rør mel og smør sammen, og rør blandingen i den kogende suppe. Smag suppen til med salt, peber og citronsaft.
  3. Hak fisken med kniv. Hak dild og forårsløg fint og bland krydderierne med fisken. Server suppe og fisk sammen.