Opskrift på grønkålssuppe med peberrodscreme og æble-topping

Grønkålssuppe med peberrodscreme og æble-topping

Grønkål giver en intens farve og både varmer og lyser op i dene mørke tid.

4

Ingredienser

  • 600 g bagekartofler
  • 2 gulerødder
  • 1 porre
  • 1 fed hakket hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 l grøntsagsbouillon eller vand
  • 400-500 g finthakket, rå grønkål
  • salt og peber
  • Peberrodscreme
  • 2½ dl cremefraiche, 38 % eller 18 %
  • 1 tsk dijonsennep
  • salt og peber
  • ½ tsk sukker
  • 1 spsk fintrevet peberrod
  • Æbletopping
  • 2 æbler
  • 1 spsk citronsaft
  • 1½ spsk olivenolie
  • salt og peber
  • ½ bundt brødkarse, groftplukket
  • ekstra revet peberrod til drys
  • Tilbehør: brød

Sådan laver du grønkålssuppe

  1. Skræl kartofler og gulerødder og skær dem i grove stykker. Rens porren og snit den i tynde skiver. Kom kartofler, porrer og hvidløg i en gryde med olivenolie, og steg det sammen nogle minutter. Tilsæt hønsebouillon eller vand, læg låg på gryden og kog grøntsagerne til de er møre. Det tager ca. 20 min. Tilsæt finthakket grønkål. Kom låg på, og kog det, indtil grønkålen er mør. Det tager ca. 15 min. Blend suppen og krydr med salt og peber.
  2. Rør cremefraiche sammen med dijonsennep, salt, peber, sukker og fintrevet revet peberrod.
  3. Skær æblerne i mindre stykker og krydr med citronsaft, olivenolie, salt, peber og brøndkarse.
  4. Anret den varme grønkålssuppe med en skefuld peberrodscreme, lidt marinerede æble som topping og et ekstra drys revet peberrod. Spis groft brød til suppen.