Grønne snacks med avokadocreme
Begynd aftenen med at byde gæsterne på sæsonens sprøde grønsager med en lækker cremet dip.
6
Ingredienser
- 2 avokadoer
- saft af 1/2 citron
- 1/2 dl yoghurt naturel
- 1 fed hvidløg
- 1 grøn chili
- 1 peberfrugt
- salt og peber
- 200 g grønne bønner
- 4 miniagurker
- 8 stængler blegselleri
- 8 nye gulerødder
- 8 grissini
Sådan gør du:
- Halver avokadoerne, tag stenene ud og kom avokadokødet i en blender sammen med citronsaft, yoghurt og presset hvidløg. Kør til en jævn creme. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien. Skær peberfrugten i små fine tern. Vend chili og peberfrugt i avokadocremen og smag til med salt og peber.
- Nip og damp bønnerne i 2 min. og afdryp i en sigte. Skær agurkerne igennem på langs, skær selleri i mindre stængler og skrub gulerødderne. Server grønsager og grissini med avokadocreme.
- Energi pr. person: 140 kcal. Fordelt på: protein 11%, kulhydrat 55%, fedt 34% (det høje fedtindhold skyldes avokadoens sunde olier)