grønsager

Grønne snacks med avokadocreme

Begynd aftenen med at byde gæsterne på sæsonens sprøde grønsager med en lækker cremet dip.

6

Ingredienser

  • 2 avokadoer
  • saft af 1/2 citron
  • 1/2 dl yoghurt naturel
  • 1 fed hvidløg
  • 1 grøn chili
  • 1 peberfrugt
  • salt og peber
  • 200 g grønne bønner
  • 4 miniagurker
  • 8 stængler blegselleri
  • 8 nye gulerødder
  • 8 grissini

Sådan gør du:

  1. Halver avokadoerne, tag stenene ud og kom avokadokødet i en blender sammen med citronsaft, yoghurt og presset hvidløg. Kør til en jævn creme. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien. Skær peberfrugten i små fine tern. Vend chili og peberfrugt i avokadocremen og smag til med salt og peber.
  2. Nip og damp bønnerne i 2 min. og afdryp i en sigte. Skær agurkerne igennem på langs, skær selleri i mindre stængler og skrub gulerødderne. Server grønsager og grissini med avokadocreme.
  3. Energi pr. person: 140 kcal. Fordelt på: protein 11%, kulhydrat 55%, fedt 34%  (det høje fedtindhold skyldes avokadoens sunde olier)