Grønsagssuppe med bacon og purløgsdrys

Grønsagssuppe med bacon og purløgsdrys

(4 personer)

Ingredienser

  • Suppe:
  • 3 løg
  • 1 porre
  • 200 g kartofler
  • 2 persillerødder
  • 2 stængler bladselleri
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1½ tsk. mild karry (½ tsk. stærk)
  • 1½ liter grønsagsbouillon
  • 2½ dl piskefløde
  • 1½ spsk. majsstivelse
  • salt og peber
  • Topping:
  • 150 g skivet bacon
  • 1 bundt purløg
  • Tilbehør:
  • Et groft brød

  1. Hak løgene groft, og skær porren i tynderinge. Skær skrællede kartofler og persillerødder i tern. Hak bladselleristænglerne imindre stykker.
  2. Varm olien op, og steg grønsagerne i ca. 5min. over svag til jævn varme. Drys karry på.
  3. Hæld bouillon i, og kog det i ca. 7 min.Blend suppen, eller lad den være, som dener, afhængig af hvad du synes bedst om.
  4. Pisk fløde og majsstivelse sammen, oghæld det i suppen. Kog suppen grundigtigennem under omrøring. Smag til med saltog peber.
  5. Steg bacon sprødt på en pande, og hakpurløg.
  6. Server suppen med bacon, et drys purløgog brød.