Opskrift på harissa-marineret kylling

Harissa-marineret kylling

4

Ingredienser

  • 1 kylling
  • harissa
  • Harissa
  • 1 spsk spidskommen
  • ½ spsk kommen
  • 1 spsk korianderfrø
  • ½ spsk rosmarin
  • ½ spsk fennikelfrø
  • 1 bundt frisk mynte
  • 1 bundt frisk koriander
  • 50 g tørrede tomater
  • 3 røde chilier
  • ½ øko-citron, hele og med skal
  • 1 helt hvidløg, pillet
  • 10 kardemommekapsler
  • 1 spsk agavesirup
  • 6 spsk olivenolie
  • havsalt

Sådan laver du kyllingen

  1. Tænd ovnen på 200 grader. Rist de tørre krydderier (fra spidskommen til fennikelfrø) på en varm pande, til duften spreder sig. Kom derefter alle ingredienser i en foodprocessor og kør, til du har en lækker fed Harissa-creme. Tag din kylling, og smør den godt og grundigt ind i harissaen. Brug fingrene, så du kommer godt ind i alle krogene. Kom den i ovnen i ca 1 time. Spis med en stor dejlig skål salat, og mærk dit blodsukker være helt stabilt!
  2. Tip:
  3. Du kan sagtens gemme harissaen i køleskabet, hvis du har noget tilovers. Den kan holde sig i lang tid. Du kan bruge den til cremer, dressinger og helt for sig selv som en dejlig stærk dip.