Harissa-marineret kylling
4
Ingredienser
- 1 kylling
- harissa
- Harissa
- 1 spsk spidskommen
- ½ spsk kommen
- 1 spsk korianderfrø
- ½ spsk rosmarin
- ½ spsk fennikelfrø
- 1 bundt frisk mynte
- 1 bundt frisk koriander
- 50 g tørrede tomater
- 3 røde chilier
- ½ øko-citron, hele og med skal
- 1 helt hvidløg, pillet
- 10 kardemommekapsler
- 1 spsk agavesirup
- 6 spsk olivenolie
- havsalt
Sådan laver du kyllingen
- Tænd ovnen på 200 grader. Rist de tørre krydderier (fra spidskommen til fennikelfrø) på en varm pande, til duften spreder sig. Kom derefter alle ingredienser i en foodprocessor og kør, til du har en lækker fed Harissa-creme. Tag din kylling, og smør den godt og grundigt ind i harissaen. Brug fingrene, så du kommer godt ind i alle krogene. Kom den i ovnen i ca 1 time. Spis med en stor dejlig skål salat, og mærk dit blodsukker være helt stabilt!
- Tip:
- Du kan sagtens gemme harissaen i køleskabet, hvis du har noget tilovers. Den kan holde sig i lang tid. Du kan bruge den til cremer, dressinger og helt for sig selv som en dejlig stærk dip.