-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
-
Julehoroskop 2025: Hvordan bliver julen for dit stjernetegn?
-
Slip af med fysiske og mentale problemer – her er 12 former for healing
-
Forsøger en afdød at kontakte dig i dine drømme? Sådan kan du være helt sikker
Harissa-marineret kylling
4
Ingredienser
- 1 kylling
- harissa
- Harissa
- 1 spsk spidskommen
- ½ spsk kommen
- 1 spsk korianderfrø
- ½ spsk rosmarin
- ½ spsk fennikelfrø
- 1 bundt frisk mynte
- 1 bundt frisk koriander
- 50 g tørrede tomater
- 3 røde chilier
- ½ øko-citron, hele og med skal
- 1 helt hvidløg, pillet
- 10 kardemommekapsler
- 1 spsk agavesirup
- 6 spsk olivenolie
- havsalt
Sådan laver du kyllingen
- Tænd ovnen på 200 grader. Rist de tørre krydderier (fra spidskommen til fennikelfrø) på en varm pande, til duften spreder sig. Kom derefter alle ingredienser i en foodprocessor og kør, til du har en lækker fed Harissa-creme. Tag din kylling, og smør den godt og grundigt ind i harissaen. Brug fingrene, så du kommer godt ind i alle krogene. Kom den i ovnen i ca 1 time. Spis med en stor dejlig skål salat, og mærk dit blodsukker være helt stabilt!
- Tip:
- Du kan sagtens gemme harissaen i køleskabet, hvis du har noget tilovers. Den kan holde sig i lang tid. Du kan bruge den til cremer, dressinger og helt for sig selv som en dejlig stærk dip.