Helt uden dej
Men med masser af grønsager og lækker skinke.
4
Ingredienser
- 2 porrer
- 500 g grønne asparges
- 300 g kogte kartofler
- 1 fed hvidløg
- 100 g parmaskinke
- 4 æg
- 1 dl creme fraiche 9%
- salt og peber
- RÅMARINERET FENNIKELSALAT
- 2 fennikel
- saft og skal af 1 ubehandlet citron
- 1 spsk olivenolie
- salt og peber
- 1 bundt dild, persille eller kørvel
- TILBEHØR
- 4 skiver fuldkornshvedebrød, 200 g
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 175 grader. Rens porrerne og skær i skiver. Skær den nederste træede ende af aspargesene. Damp asparges og porre i 1 min. og lad dem dryppe af. Skær aspargesene i snitter. Skær kartoflerne i skiver og vend med porre, asparges og presset hvidløg. Fordel det i et smurt ovnfast fad sammen med skinke skåret i mindre stykker. Rør æg sammen med creme fraiche og krydr med salt og peber. Hæld æggemassen over og vend forsigtigt rundt. Sæt fadet i ovnen og bag tærten i ca. 30 min., til æggemassen har sat sig og er gylden. Snit fennikel fint enten på et mandolinjern eller med en skarp kniv. Vend fennikel med citronsaft og olivenolie. Krydr med salt og peber. Hak urterne og vend i salaten. Server som tilbehør til tærten sammen med groft brød.