Himmelsk Coq au vin

Himmelsk Coq au vin

Smeltende mør unghane!

4-6 personer

Ingredienser

  • 1 bornholmsk unghane, ca. 1,6 kg
  • 1 tsk. salt
  • 100 g bacon i små tern
  • 6 små skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 1 persillerod
  • 150 g champignoner
  • 20 g smør
  • 1 laurbærblad
  • 2 kviste timian
  • 1 flaske rødvin
  • 2 spsk. cognac, kan udelades
  • 1 dl friskhakket persille
  • Tilbehør:
  • brød el. kartoffelmos

  1. Du kan enten vælge at stege hanenhel og partere den efter kogningeneller skære den i 8 stykker, inden dentilberedes.
  2. Skær løg, gulerødder og persillerodi tern. Rens champignonerne, og skærdem i kvarter.
  3. Smelt smørret, til det er gyldent, ien stegegryde. Brun den hele hane ellerstykkerne. Kom bacon og grønsagerog hvidløg i gryden, og svits dem med.Hæld vinen ved, og kom laurbær ogtimian ved. Krydr med salt og peber.Lad retten simre under låg, til den ergennemkogt, ca. (1½ time), hvis hanener hel, eller 45 min., hvis det er hanestykker.
  4. Tag hanen og fyld op af gryden.Skær hanen i 8 stykker (hvis den fortsater hel), og læg dem i et dybt fad. Kogvæsken lidt ind. Smag til med cognac,salt og peber. Hæld den over hanen.Pynt med persille. Server med brødeller kartoffelmos og salat.