Hjemmelavet karamelis med valnødder

Hjemmelavet karamelis med valnødder

Den lækre is kan sagtens laves uden brug af ismaskine.

Ca. 8 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: ca. 35 min.
  • Kogetid: ca. 5 min.
  • Indfrysningstid: 2-3 timer
  • 100 g sukker (50 g + 50 g)
  • 1⁄2 liter piskefløde (1 dl + 4 dl)
  • 75 g valnøddekerner (grofthakkede)
  • 5 æggeblommer (pasteuriserede)
  • Tilbehør:
  • Appelsiner (i både)

  1. Smelt halvdelen af sukkeret til karamel på en pande. Tilsæt 1 dl piskefløde og kog op. Tilsæt valnødder og lad blandingen køle af.
  2. Pisk æggeblommermed sukker, til det skummer. Rør forsigtigtkaramelblandingen i og vend også letpisket flødeskum i.
  3. Hæld iscremen i en randform og sæt den straks i fryseren i 2-3 timer.
  4. Tag formen ud og dyp den i varmt vand, læg et fad over og vend isen ud på fadet.
  5. Sæt fadet ikøleskabet ca. 20 min., så isen kan blive lidt blød. Servér appelsinbådetil desserten.