suppe

Indisk linsesuppe

Spicy suppe, der er nem at lave. Lav evt. dobbeltportion, så du har til flere dage.

4

Ingredienser

  • 225 g små røde linser
  • 3 cm ingefær i skiver
  • 2 laurbærblade
  • 1 stang kanel
  • 1 liter vand/grøntbouillon
  • 1 dåse flåede, hakkede tomater
  • 1 spsk smør/olie
  • 1 stort, hakket løg
  • 2-3 fed knust hvidløg
  • 2 tsk gurkemeje
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 1/2 tsk karry
  • 1/2 tsk chili
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 tsk salt
  • 1-2 spsk hakkede korianderblade
  • Topping:
  • 1 dl hakket persille
  • ½ dl hakkede korianderblade
  • 2-3 spsk ristede sesamfrø
  • 200 g arabiske brød

Sådan gør du:

  1. Skyl og kom linserne i en gryde med ingefær, laurbærblade og kanelstang.
  2. Hæld vand over, bring det hele til kogepunktet og lad det simre 10-12 minutter.
  3. Fjern laurbærblade, kanelstang og ingefær og tilsæt tomater.
  4. Varm smør eller olie i en pande. Steg løget let heri et par minutter under omrøring. Tilsæt derefter hvidløg, gurkemeje, kommen, karry samt chili.
  5. Steg videre under omrøring i yderligere 1 minut. Tilsæt citronsaft samt salt og koriander og rør den krydrede blanding i suppen, der snurrer videre i 5 minutter og smages til.
  6. Bland persille, koriander og sesamfrø og server suppen med topping og lune arabiske brød.