Indisk linsesuppe
Spicy suppe, der er nem at lave. Lav evt. dobbeltportion, så du har til flere dage.
4
Ingredienser
- 225 g små røde linser
- 3 cm ingefær i skiver
- 2 laurbærblade
- 1 stang kanel
- 1 liter vand/grøntbouillon
- 1 dåse flåede, hakkede tomater
- 1 spsk smør/olie
- 1 stort, hakket løg
- 2-3 fed knust hvidløg
- 2 tsk gurkemeje
- 2 tsk stødt spidskommen
- 1/2 tsk karry
- 1/2 tsk chili
- 2 spsk citronsaft
- 1 tsk salt
- 1-2 spsk hakkede korianderblade
- Topping:
- 1 dl hakket persille
- ½ dl hakkede korianderblade
- 2-3 spsk ristede sesamfrø
- 200 g arabiske brød
Sådan gør du:
- Skyl og kom linserne i en gryde med ingefær, laurbærblade og kanelstang.
- Hæld vand over, bring det hele til kogepunktet og lad det simre 10-12 minutter.
- Fjern laurbærblade, kanelstang og ingefær og tilsæt tomater.
- Varm smør eller olie i en pande. Steg løget let heri et par minutter under omrøring. Tilsæt derefter hvidløg, gurkemeje, kommen, karry samt chili.
- Steg videre under omrøring i yderligere 1 minut. Tilsæt citronsaft samt salt og koriander og rør den krydrede blanding i suppen, der snurrer videre i 5 minutter og smages til.
- Bland persille, koriander og sesamfrø og server suppen med topping og lune arabiske brød.