‘Ingenting’ Småkager med marengs og mandelflager

‘Ingenting’ Småkager med marengs og mandelflager

Disse småkager med det beskedne navn ‘ingenting’ hører til på det sønderjyske kaffebord. Opskriften anses af mange sønderjyske husmødre for at være en af de lækreste, der findes. Kagerne har en let konsistens, så de er perfekte somafslutning på et fuldt kaffebord, for ‘ingenting’ kan man altid få plads til.

ca. 50 stk.

Ingredienser

  • Småkagedej:
  • 1 æg
  • 175 g hvedemel
  • 2 spsk. flormelis
  • 125 g smør
  • 1 spsk. fløde
  • Marengs:
  • 150 g florsukker
  • 1 æggehvide (fra ægget ovenfor)
  • 1 tsk. eddike
  • skal fra ½-1 usprøjtet citron
  • 20 g mandelflager

  1. Del ægget i hvide og blomme. Kom hvedemel, flormelis og smør i en skål, og smuldr smør og mel sammen med fingerspidserne. Pisk fløde og æggeblommen sammen, og saml dejen. Lad dejen hvile en times tid i køleskabet. Rul dejen ud på et meldrysset bord, og udstik småkagerne med et glas eller en udstikker. Læg dem på en bageplade med bagepapir.
  2. Pisk flormelis og æggehvide til en sej blank masse, og tilsæt eddike og fintrevet citronskal.
  3. Kom en lille skefuld marengs på, og læg en mandelflage på hver. Bag kagerne på andenøverste ribbe ved 150 gr. ca. 8 min.
  4. Lad kagerne køle af, de er ret porøse, så de skal behandles varsomt.