
Is med pandekager, kiwisalsa og sukkerstegte nektariner
(6 personer)
Ingredienser
- Sværhedsgrad: Middel
- Tidsforbrug: 1½ time, heraf arbejdstid: 1 time
- Små pandekager:
- 240 g hvedemel
- 1 knsp. salt
- 2 spsk. sukker
- 1 tsk. vaniljesukker
- 4 æg
- 5 dl kærnemælk
- 50 g smeltet smør
- smør til bagning
- Desuden:
- 4 nektariner eller blommer
- 1 dl sukker
- 30 g smør
- Kiwisalsa:
- 2 kiwifrugter
- 2 spsk. citronsaft
- Tilbehør:
- vaniljeis
- Pandekager:Bland mel, salt, sukker ogvaniljesukker. Rør æg og kærnemælki, og rør dejen jævn.
- Lad dejen hvile 30 min. ikøleskabet. Smelt smørret, ogrør det i.
- Bag pandekagerne,ca. 15 cm i diameter og gernelidt tykke, i smør på en pande.
- Skræl kiwifrugterne, og skærdem i små tern. Bland demmed citronsaft.
- Skær nektarinernei både.
- Smelt sukkeretpå en støbejernspande. Smeltsmørret i sukkeret. Steg nektarinernei blandingen, til de ergyldne.
- Server pandekagerne.