Is med pandekager, kiwisalsa og sukkerstegte nektariner

Is med pandekager, kiwisalsa og sukkerstegte nektariner

(6 personer)

Ingredienser

  • Sværhedsgrad: Middel
  • Tidsforbrug: 1½ time, heraf arbejdstid: 1 time
  • Små pandekager:
  • 240 g hvedemel
  • 1 knsp. salt
  • 2 spsk. sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 4 æg
  • 5 dl kærnemælk
  • 50 g smeltet smør
  • smør til bagning
  • Desuden:
  • 4 nektariner eller blommer
  • 1 dl sukker
  • 30 g smør
  • Kiwisalsa:
  • 2 kiwifrugter
  • 2 spsk. citronsaft
  • Tilbehør:
  • vaniljeis

  1. Pandekager:Bland mel, salt, sukker ogvaniljesukker. Rør æg og kærnemælki, og rør dejen jævn.
  2. Lad dejen hvile 30 min. ikøleskabet. Smelt smørret, ogrør det i.
  3. Bag pandekagerne,ca. 15 cm i diameter og gernelidt tykke, i smør på en pande.
  4. Skræl kiwifrugterne, og skærdem i små tern. Bland demmed citronsaft.
  5. Skær nektarinernei både.
  6. Smelt sukkeretpå en støbejernspande. Smeltsmørret i sukkeret. Steg nektarinernei blandingen, til de ergyldne.
  7. Server pandekagerne.