Is og tomatmarmelade
En fin og anderledes måde at bruge tomater på er at koge dem til confiture med vanilje, rørsukker og citrus. Brug halvdelen til desserten og gem resten til det ristede brød på bordet.
4
Ingredienser
- 300 g små velmodne aroma-tomater
- ½ dl vand
- Tyndt skåret skal af ½ ubehandlet citron
- Saft af 1 ubehandlet citron
- 1 laurbærblad
- 75 g rørsukker
- ½ stang vanilje
- Servering:
- 4 kugler yoghurt vaniljeis
Sådan gør du:
- Skær tomaterne i halve, kom dem i en gryde med vand, citronskal og -saft, laurbærblad og vanilje. Bring det hele i kog, tilsæt sukker og lad marmeladen snurre under jævnlig omrøring 30-45 minutter. Marmeladen skal have en tyk, klistret konsistens og rør især til sidst, hvor den kan have en tendens til at brænde på. Hæld marmeladen i et glas eller tætsluttende beholder og lad den afkøle til brug. Server iskuglerne med marmeladen på toppen – og nyd den ekstra og anderledes smagsoplevelse.
- TIP: Vær opmærksom på, at det kun er halvdelen af tomatmarmeladen, der skal bruges til desserten.
- Energi pr. person: 125 kcal., fedt 15%, protein 8%, kulhydrat 77%.