Isbombe
Ingredienser
- Arbejdstid:
- 45 min.
- Frysetid:
- ca. 6 timer
- (8 personer)
- Hindbærsorbet:
- 1/2 kg hindbær
- 150 g sukker
- 2 1/2 dl vand
- 1 1/2 pasteuriseret æggehvider (1 bæger)
- 2 spsk flormelis
- Flødeis:
- 6 pasteuriserede æggeblommer (3 bægre)
- 6 spsk flormelis
- 1 stang vanilje
- 1/2 liter piskefløde
- Pynt:
- 2 dl piskefløde
- sommerbær, melon og ananas (350-400 g i alt)
- evt. sukker
- Hindbærsorbet: Bring vand og sukker i kog og lad det koge 5 min. Lad det svale.
- Blend hindbærrene og kom dem i sukkerlagen. Stil blandingen i fryseren 1 ½ time, rør ofte i isen.
- Pisk hviderne med flormelis og vend det i den halvfrosne is.
- Fordel blandingen i en form. Her er brugt en bavarois-form, men en springform kan også bruges.
- Flødeis: Pisk æggeblommer og flormelis godt og pisk vaniljekorn i. Pisk fløden til skum og vend det i.
- Kom flødeisen på den frosne hindbæris. Frys isbomben.
- Servering: Vend isbomben ud på serveringsfadet og pynt med flødeskum på toppen.
- Læg bær og frugt omkring – er bærrene lidt halvsure, må de sukres.