Isbombe

Isbombe

Ingredienser

  • Arbejdstid:
  • 45 min.
  • Frysetid:
  • ca. 6 timer
  • (8 personer)
  • Hindbærsorbet:
  • 1/2 kg hindbær
  • 150 g sukker
  • 2 1/2 dl vand
  • 1 1/2 pasteuriseret æggehvider (1 bæger)
  • 2 spsk flormelis
  • Flødeis:
  • 6 pasteuriserede æggeblommer (3 bægre)
  • 6 spsk flormelis
  • 1 stang vanilje
  • 1/2 liter piskefløde
  • Pynt:
  • 2 dl piskefløde
  • sommerbær, melon og ananas (350-400 g i alt)
  • evt. sukker

  1. Hindbærsorbet: Bring vand og sukker i kog og lad det koge 5 min. Lad det svale.
  2. Blend hindbærrene og kom dem i sukkerlagen. Stil blandingen i fryseren 1 ½ time, rør ofte i isen.
  3. Pisk hviderne med flormelis og vend det i den halvfrosne is.
  4. Fordel blandingen i en form. Her er brugt en bavarois-form, men en springform kan også bruges.
  5. Flødeis: Pisk æggeblommer og flormelis godt og pisk vaniljekorn i. Pisk fløden til skum og vend det i.
  6. Kom flødeisen på den frosne hindbæris. Frys isbomben.
  7. Servering: Vend isbomben ud på serveringsfadet og pynt med flødeskum på toppen.
  8. Læg bær og frugt omkring – er bærrene lidt halvsure, må de sukres.