Iskage med frugt
Ingredienser
- Arbejdstid:
- 50 min.
- Frysetid:
- 3-4 timer
- (6 personer)
- 3 lagkagebunde
- 2-3 spsk sød portvin eller appelsinsaft
- ½ liter piskefløde
- 4 spsk flormelis
- 1 vaniljestang
- 1 spsk revet appelsinskal
- 300 g blandet frugt (f.eks. hindbær, melon, brombær)
- 3 spsk sukker
- Pynt:
- flormelis og bær
- Pisk fløden halvstiv og pisk flormelissen og vaniljekornene i sammen med den revne appelsinskal.
- Skær imens melonen i små terninger og skyl bærrene, hvis det er nødvendigt. Vend forsigtigt frugten i sukker.
- Beklæd en lille sandkageform med udskåret lagkagebund, som passer til bund og sider. Dryp bundene med lidt portvin eller appelsinsaft.
- Kom halvdelen af flødeskummet i formen og fordel bærrene herpå. Kom resten af flødeskumscremen på og dæk med udskåret lagkagebund.
- Stænk også den øverste bund med portvin eller appelsinsaft
- Frys desserten, som pyntes med sigtet flormelis og bær.
- Desserten kan serveres med en frugtpuré, f.eks. abrikos- eller hindbærpuré. Beregn 250 g frugt eller bær og 125 g sukker.