Iskage med frugt

Iskage med frugt

Ingredienser

  • Arbejdstid:
  • 50 min.
  • Frysetid:
  • 3-4 timer
  • (6 personer)
  • 3 lagkagebunde
  • 2-3 spsk sød portvin eller appelsinsaft
  • ½ liter piskefløde
  • 4 spsk flormelis
  • 1 vaniljestang
  • 1 spsk revet appelsinskal
  • 300 g blandet frugt (f.eks. hindbær, melon, brombær)
  • 3 spsk sukker
  • Pynt:
  • flormelis og bær

  1. Pisk fløden halvstiv og pisk flormelissen og vaniljekornene i sammen med den revne appelsinskal.
  2. Skær imens melonen i små terninger og skyl bærrene, hvis det er nødvendigt. Vend forsigtigt frugten i sukker.
  3. Beklæd en lille sandkageform med udskåret lagkagebund, som passer til bund og sider. Dryp bundene med lidt portvin eller appelsinsaft.
  4. Kom halvdelen af flødeskummet i formen og fordel bærrene herpå. Kom resten af flødeskumscremen på og dæk med udskåret lagkagebund.
  5. Stænk også den øverste bund med portvin eller appelsinsaft
  6. Frys desserten, som pyntes med sigtet flormelis og bær.
  7. Desserten kan serveres med en frugtpuré, f.eks. abrikos- eller hindbærpuré. Beregn 250 g frugt eller bær og 125 g sukker.