Iskolde lækkerier

Iskolde lækkerier

Arbejdstid: 45 min.Bagetid: ca. 15 min.Indfrysningstid: ca. 2 timer

ca. 10 personer

Ingredienser

  • Marcipanbunde:
  • 3 æg
  • 100 g sukker
  • 75 g hvedemel
  • ½ tsk bagepulver
  • 100 g rå ren marcipan (groft revet)
  • Blåbær-is:
  • 100 g blåbær (evt. optøede)
  • 2 æggeblommer (evt. pasteuriserede)
  • 25 g sukker
  • 2½ dl piskefløde (let pisket flødeskum)
  • Hindbær-is:
  • 100 g hindbær (evt. optøede)
  • 2 æggeblommer (evt. pasteuriserede)
  • 25 g sukker
  • 2½ dl piskefløde (let pisket flødeskum)
  • Tilbehør: friske hindbær og blåbær

  1. Marcipanbunde: Pisk æg og sukker ca. 10 min. til det er stift og skummende med en håndmikser. Bland mel og bagepulver.
  2. Sigt det igennem en si og vend det forsigtigt i æggemassen med marcipanen med en dejskraber, så dejen stadig er luftig.
  3. Fordel dejen i 3 felter hver på ca. 25 x 15 cm på bagepapir. Vælg et mål på en form eller et ovnfast fad, der kan rumme islagkagen. Bag bundene i ca. 20 min. i en 175 grader varm ovn, til de er gennembagte.
  4. Beklæd formen med husholdningsfilm. Læg en bund nederst i formen.
  5. Blåbæris: Blend blåbærrene til mos. Pisk æggeblommer med sukker, vend mosen i og vend forsigtigt flødeskum i. Hæld straks
  6. i formen. Læg en bund oven på og lav derefter en portion hindbær- is på samme måde som med blåbær.
  7. Læg en bund på toppen og sæt straks i fryseren.
  8. Frys islagkagen ind ca. 2 timer. Lad den blive blødere i køleskab
  9. ca. 30 min. inden servering. Server med friske bær.