Iskolde lækkerier
Arbejdstid: 45 min.Bagetid: ca. 15 min.Indfrysningstid: ca. 2 timer
ca. 10 personer
Ingredienser
- Marcipanbunde:
- 3 æg
- 100 g sukker
- 75 g hvedemel
- ½ tsk bagepulver
- 100 g rå ren marcipan (groft revet)
- Blåbær-is:
- 100 g blåbær (evt. optøede)
- 2 æggeblommer (evt. pasteuriserede)
- 25 g sukker
- 2½ dl piskefløde (let pisket flødeskum)
- Hindbær-is:
- 100 g hindbær (evt. optøede)
- 2 æggeblommer (evt. pasteuriserede)
- 25 g sukker
- 2½ dl piskefløde (let pisket flødeskum)
- Tilbehør: friske hindbær og blåbær
- Marcipanbunde: Pisk æg og sukker ca. 10 min. til det er stift og skummende med en håndmikser. Bland mel og bagepulver.
- Sigt det igennem en si og vend det forsigtigt i æggemassen med marcipanen med en dejskraber, så dejen stadig er luftig.
- Fordel dejen i 3 felter hver på ca. 25 x 15 cm på bagepapir. Vælg et mål på en form eller et ovnfast fad, der kan rumme islagkagen. Bag bundene i ca. 20 min. i en 175 grader varm ovn, til de er gennembagte.
- Beklæd formen med husholdningsfilm. Læg en bund nederst i formen.
- Blåbæris: Blend blåbærrene til mos. Pisk æggeblommer med sukker, vend mosen i og vend forsigtigt flødeskum i. Hæld straks
- i formen. Læg en bund oven på og lav derefter en portion hindbær- is på samme måde som med blåbær.
- Læg en bund på toppen og sæt straks i fryseren.
- Frys islagkagen ind ca. 2 timer. Lad den blive blødere i køleskab
- ca. 30 min. inden servering. Server med friske bær.