Isroulade

Isroulade

Ingredienser

  • Arbejdstid:
  • 30 min.
  • Bagetid:
  • 8-10 min.
  • Frysetid:
  • ca. 1 time
  • (6 personer)
  • 3 æg
  • 125 g sukker (1 ½ dl)
  • 50 g kartoffelmel (3/4 dl)
  • 1 spsk mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 50 g smør (smeltet)
  • Fyld:
  • 125 g hindbær eller jordbær
  • 75 g sukker
  • 50 g mandler (hakkede)
  • 1 dl sød sherry eller madeira
  • ½ liter vaniljeis
  • Jordbær- eller hindbærpuré
  • (250 g bær rørt eller blendet med 200 g sukker)
  • Tilbehør: flødeskum eller flormelis (til pynt)

  1. Pisk æggehviderne meget stive og pisk sukkeret i lidt ad gangen.
  2. Vend de sammenpiskede æggeblommer i. Bland de to slags mel med bagepulver og vend det i dejen skiftevis med smeltet smør.
  3. Kom dejen på bagepapir lagt på bagepladen og bag rouladebunden ved 225 grader i ca. 8 min.
  4. Vend den straks over på sukkerdrysset bagepapir.
  5. Tag forsigtigt bagepapiret af og læg det straks over igen. Læg et rent viskestykke herpå. Lad bunden blive kold.
  6. Rør bærrene sammen med sukker. Fjern klæde og bagepapir fra rouladebunden og fordel mandler og sherry eller madeira over sammen med de sukkerrørte bær.
  7. Læg tynde skiver is taglagt herpå – isen skal ikke være for hård. Rul hurtigt rouladen sammen.
  8. Sæt den i fryseren ca. 1 time, eller til den skal serveres.