Italiensk brød og gulerodsmarmelade
1 stk.
Ingredienser
- 600 g mel
- 50 g gær
- 1/2 liter vand
- 2-3 tsk salt
- Gulerodsmarmelade
- 500 g gulerødder
- 2 usprøjtede citroner
- 1½ dl vand
- 500 g sukker
- Lidt atamon
- Gæren smuldres i det lunkne vand, mel og salt tilsættes.
- Røres sammen med dejkroge på en elpisker. Man må IKKE ælte dejen med hænderne.
- Efterhæver i køleskab med viskestykke over i 8-10 timer.
- Dejen hældes ud på en bageplade og drysses evt. med oregano.
- OBS! Det er vigtigt, at man ikke begynder at ælte dejen, den skal hældes direkte fra skålen over på bagepladen.
- Bages i en kold ovn ved 200 grader - i ca. 45 minutter.
- Gulerodsmarmelade
- Citronerne skæres i mindre stykker og blendes. De rensede gulerødder rives på råkostjernet og blandes i en gryde med citronerne og vandet. Det hele koger sagte under låg i ca. 1 time. Sukkeret drysses i. Marmeladen gives et opkog, skummes, tilsættes atamon og hældes på glas.Glasset lukkes med det samme. Fylder ca. 1 liter.