Italiensk urtesuppe
Nem lille ret, hvis du vil spare lidt på kalorierne
4 personer
Ingredienser
- 1 gulerod
- 1 courgette
- 1 løg
- 1 kartoffel
- 1 fed hvidløg
- 1 stilk bladselleri
- 4-5 små tomater
- 100 g grønne bønner (gerne frost)
- 1 pk. bacon
- 1 1/4 l vand
- 100 g småpasta
- salt og peber
- evt. lidt smuldret suppeterning
- 2 dl groftrevet Parmesan eller Grano padano
- 1 spsk. sesamfrø
- Gør alle grønsagerne i stand, og skær dem småt ud. Skær baconen i strimler, rist dem, og tag dem op. Hæld grønsagerne i samme gryde, og varm dem godt igennem i baconfedtet. Tilsæt vand og pasta, og kog suppen ca. 15 min. Smag til med salt og peber og evt. lidt smuldret suppeterning.
- Læg små bunker groftrevet ost på en bageplade med bagepapir, og drys med sesamfrø.
- Bag dem i ovnen ved 180 gr. til osten er smeltet sammen til små ”kiks”.
- Giv dem til suppen sammen med groft brød.