frikadeller

Italienske frikadeller

Små frikadeller fyldt med persille, parmesanost og soltørrede tomater. Uhm…

30 stk.

Ingredienser

  • 400 g hakket kalv og flæsk, 3-7% fedt
  • 1 tsk salt
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 æg
  • 50 g hvedemel
  • 1 dl danskvand
  • 20 g revet parmesanost
  • 50 g soltørrede tomater
  • 3 spsk hakket persille
  • reven skal af 1 økologisk citron
  • 2 spsk raps- eller olivenolie til stegning

Sådan gør du:

  1. Rør kødet med salt i et par minutter. Hak løget fint. Rør løg, presset hvidløg, æg og hvedemel i farsen. Rør danskvand i lidt ad gangen og lad farsen hvile i køleskabet ca. 1/2 time. Rør parmesanost, hakkede soltørrede tomater, persille og citronskal i farsen. Form farsen til 30 små frikadeller og steg dem sprøde i olien på en slip let-pande.
  2. NB: Fedtenergiprocenten på frikadellerne overstiger de anbefalede 30%, fordi beregningen er uden tilbehør.
  3. Energi pr. stk.: 40 kcal., protein 38%, kulhydrat 22%, fedt 40%