Italienske frikadeller
Små frikadeller fyldt med persille, parmesanost og soltørrede tomater. Uhm…
30 stk.
Ingredienser
- 400 g hakket kalv og flæsk, 3-7% fedt
- 1 tsk salt
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 æg
- 50 g hvedemel
- 1 dl danskvand
- 20 g revet parmesanost
- 50 g soltørrede tomater
- 3 spsk hakket persille
- reven skal af 1 økologisk citron
- 2 spsk raps- eller olivenolie til stegning
Sådan gør du:
- Rør kødet med salt i et par minutter. Hak løget fint. Rør løg, presset hvidløg, æg og hvedemel i farsen. Rør danskvand i lidt ad gangen og lad farsen hvile i køleskabet ca. 1/2 time. Rør parmesanost, hakkede soltørrede tomater, persille og citronskal i farsen. Form farsen til 30 små frikadeller og steg dem sprøde i olien på en slip let-pande.
- NB: Fedtenergiprocenten på frikadellerne overstiger de anbefalede 30%, fordi beregningen er uden tilbehør.
- Energi pr. stk.: 40 kcal., protein 38%, kulhydrat 22%, fedt 40%