-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
-
Julehoroskop 2025: Hvordan bliver julen for dit stjernetegn?
Italienske kødboller i tomatsauce og pesto
En dejlig mættende ret, der passer til dig, der vil leve sundt og holde vægten. Det har en optimal sammensætning af protein, fedt og kulhydrat og sikre både høj forbrænding og stabilt blodsukker.
2
Ingredienser
- 60 g fuldkornsspaghetti
- 350 g hakket oksekød, max 6 % fedt
- ½ tsk salt
- 2 fed hvidløg, fintsnittet
- 1 knivspids karry
- 1 tsk tørret oregano eller timian (frisk kan også bruges)
- 2 spsk olivenolie
- 1 dåse tomater, hakkede
- 1 dåse tomatpuré
- 1 rød peberfrugt
- 1 lille glas kapers (kan udelades)
- 300 g blomkål
- 2 spsk pesto, f.eks løgismose eller ilfornaio (da disse mærker er lavet på rapsolie/olivenolie)
Sådan laver du kødbollerne
- Kog spaghettien efter anvisning på pakken.
- Rør kødet med lidt salt, karry, hvidløg og oregano. Form kødet til små kødboller.
- Steg dem på en pande med olie, så de får lidt farve på begge sider. Tilsæt hakkede tomater, tomatpure, finthakket peberfrugt, kapers, salt og peber. Lad det simre under låg, ca. 5-8 min.
- Pluk blomkålen til små buketter, og tilsæt dem til retten. Du kan også dampe dem i vand og servere dem ved siden af, når retten er færdig.
- Servér kødbollerne med fuldkornsspaghetti. Top med pesto lige før servering.
- Se også opskrift på Sashimisalat: Salat med laks, hellefisk og krebs.