Sashimisalat: Salat med laks, hellefisk og krebs
Japansk inspireret salat med fisk, avocado og hindbær, der er fatiig på kalorier.
Ingredienser
100 g røget laks
100 g hvidfisk, hellefisk eller lyssej (købt ved en fiskehandleren, beregnet til sushi. Alternativt røget hellefisk)
75 g krebsehaler
1 pakke ananaskirsebær (eller erstat med friske bær)
2 håndfulde friske urter, f.eks. frisk persille eller frisk kørvel eller frisk koriander
1 tsk. sesamfrø (alm sesam eller sorte sesamfrø)
1 gul peberfrugt
1/3 agurk
1 moden avocado
1-2 gulerødder
40 g lakserogn eller stenbiderrogn
50 g friske hindbær (kan undlades)
Dressing:
1 tsk wasabipulver eller wasabi-pasta
saften fra 1 lime
1 spsk mayonnaise, f.eks. Graasten
1 tsk sesamolie, rapsolie med citron eller alm. rapsolie
1 tsk friskrevet ingefær
salt og peber
Næringsindhold
-
Energi pr. person:400 Kcal
Sådan laver du salaten
Skær fisken i strimler. Frigør ananaskirsebærrene fra deres blade og del dem i halve. Skyl krydderurterne og hak dem fint.
Rist sesamfrøene på en tør pande til de bliver gyldne i farven. Lad dem køle af. Bruger du sorte Sesamfrø, skal ikke ristes.
Snit peberfrugten til strimler. Del agurken og skrap fyldet ud med en ske og skær agurken i halve skiver. Skær gulerødder og avocado i skiver.
Bland dressingen og vend alle ingredienserne sammen til en salat. Pynt med lidt friske bær.
Se også opskrift på Fyldte kalvemedaljoner og salat med feta.
Tip
Retten er let og meget sommerlig. Da den kun indeholder 400 kcal pr portion, er der plads til et glas vin (100 kcal.)