Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på fyldte kalvemedaljoner og salat med feta og brombær
Foto: Mikkel Adsbøl Fyldte kalvemedaljoner og salat med feta og brombær

Opskrift på fyldte kalvemedaljoner og salat med feta og brombær

Fyldte kalvemedaljoner og salat med feta og brombær

En dejlig mættende og velsmagende ret der stimulerer smagsløgene i højeste klasse.

plate 4
printer Print

800 kalvekød, f.eks. medaljoner skåret i fire stykker (hvis du vil være vovet så prøv strudsekød)
2 spsk pesto
80 g feta 16%
saften fra 1 lime
salt og peber
olivenolie til stegning

Salat:
1-2 hoveder hjertesalat
4 tørrede abrikoser, fintsnittet
2 gulerødder, snittet i tynde stave
1 lille rødløg, skåret i tynde skiver
100 g feta 16%.

Dressing:
2 spsk rapsolie med citron
saften fra en citron
2 spsk hvidvinseddike
1 tsk grovkornet sennep
3 dråber flydende sødemiddel
150 g friske brombær
25 g græskarkerner, ristet på en tør pande

Sådan laver du kalvemedaljon

Bank kødet fladt. Skær 4-6 snit i hvert kødstykke. Drys med salt og peber på begge sider.

Mos pesto, feta og limesaft sammen med en gaffel og fordel det i kødlommerne. Luk evt.

kødlommerne med en tandstik, imens kødet tilberedes. Brun det på begge sider i olivenolie en pande. Kom det derefter i et ildfastfad og stil det i en 180 grader varm ovn. Steg kødet færdigt i ovnen. Brug et stege termometer indtil centrumstemperaturen er 55-60 grader. Hermed får du kødstykker, der er rosa.

Salat: Bland salaten af hjerteblade, abrikoser, gulerødder og rødløg og feta.

Bland en dressing af rapsolie, citronsaft, hvidvinseddike, sennep, salt og peber. Vend den i salaten. Fordel salaten på fire tallerkener.

Del kødstykkerne på tværs og fordel 2-3 stykker på hver tallerken. Pynt med brombær og ristede græskar kerner.


Se også opskrift på Avocadosalat med granatæble og grillet castello.

Tip

Du kan bruge strudsekød i stedet for kalvekød. Det er smager skønt og er meget magert, men spørg din slagter til råds med tilberedningen. Det kan nemt blive tørt.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sunde salater, Sommer, Kalv, Dansk mad, Brombær og Hovedret