Jordbærflødeis i selskab med sprøde kager

Jordbærflødeis i selskab med sprøde kager

Jordbærflødeis er et sikkert hit hos både små og store. Her serveres den med jordbærpuré og sprøde småkager. Arbejdstid: 20 min.Frysetid: 2-3 timer

4 personer

Ingredienser

  • 250 g jordbær
  • 4 æggeblommer (pasteuriserede)
  • 4 spsk flormelis
  • korn af 1 stang vanilje
  • ½ liter piskefløde

  1. Pisk æggeblommer og flormelis godt og pisk vaniljekornene i.
  2. Hak de skyllede og nippede jordbær groft eller fint (efter behag). Halvdelen kan evt. kommes i blender. Vend bærrene i æggemassen.
  3. Pisk fløden til skum og vend den i. Kom isen i en skål og frys i 2-3 timer.
  4. Form isen til kugler og anret på portionstallerkner.
  5. Sérver med sprøde småkager.
  6. Sprøde småkager:
  7. Pisk 2 æg godt med 100 g sukker. Rør 40 g smeltet smør i. Bland 125 g mel med ½ tsk bagepulver og 1 tsk vaniljesukker. Rør det i dejen.
  8. Sæt dejen i små klatter på bagepladen med 2 teskeer.
  9. Bag kagerne ved 200 grader i 5-6 min. Der bliver ca. 50 stk. af denne portion.