Jordbærflødeis i selskab med sprøde kager
Jordbærflødeis er et sikkert hit hos både små og store. Her serveres den med jordbærpuré og sprøde småkager. Arbejdstid: 20 min.Frysetid: 2-3 timer
4 personer
Ingredienser
- 250 g jordbær
- 4 æggeblommer (pasteuriserede)
- 4 spsk flormelis
- korn af 1 stang vanilje
- ½ liter piskefløde
- Pisk æggeblommer og flormelis godt og pisk vaniljekornene i.
- Hak de skyllede og nippede jordbær groft eller fint (efter behag). Halvdelen kan evt. kommes i blender. Vend bærrene i æggemassen.
- Pisk fløden til skum og vend den i. Kom isen i en skål og frys i 2-3 timer.
- Form isen til kugler og anret på portionstallerkner.
- Sérver med sprøde småkager.
- Sprøde småkager:
- Pisk 2 æg godt med 100 g sukker. Rør 40 g smeltet smør i. Bland 125 g mel med ½ tsk bagepulver og 1 tsk vaniljesukker. Rør det i dejen.
- Sæt dejen i små klatter på bagepladen med 2 teskeer.
- Bag kagerne ved 200 grader i 5-6 min. Der bliver ca. 50 stk. af denne portion.