Jordbærtrifli
Jordbærtrifli består af syltede eller friske jordbær, som lægges i lag med portvinsdryppede makroner og creme. Pynt med flødeskum påtoppen.Arbejdstid: 30 min.Trække- og kogetid (jordbær): ca. 1 time.Ikke fryse-egnet
4 personer
Ingredienser
- 400 g jordbær
- 175 g sukker
- ½ vaniljestang
- 4 store makroner (eller 8 små)
- 3-4 spsk sød portvin
- Creme:
- 2 æggeblommer
- 2 spsk sukker
- 1 spsk majsstivelse
- 2½ dl fløde (9%)
- ½ vaniljestang
- ¼ liter piskefløde
- Lad de skyllede, nippede jordbær trække med sukkeret 1 times tid.
- Bring det langsomt i kog med den flækkede vaniljestang, og lad det snurre i 5 min. Lad det svale.
- Creme:
- Pisk æggeblommer og sukker sammen og rør majsstivelse i. Bring fløden i kog med flækket vanilje.
- Hæld den koghede fløde i æggemassen, mens der piskes.
- Hæld tilbage i gryden og bring cremen i nærheden af kogepunktet.
- Kom makronerne i en skål eller portionsglas. Dryp dem med portvin.
- Læg jordbær over og herpå den kolde creme. Kom flødeskum på toppen.