Jordbærtrifli

Jordbærtrifli

Jordbærtrifli består af syltede eller friske jordbær, som lægges i lag med portvinsdryppede makroner og creme. Pynt med flødeskum påtoppen.Arbejdstid: 30 min.Trække- og kogetid (jordbær): ca. 1 time.Ikke fryse-egnet

4 personer

Ingredienser

  • 400 g jordbær
  • 175 g sukker
  • ½ vaniljestang
  • 4 store makroner (eller 8 små)
  • 3-4 spsk sød portvin
  • Creme:
  • 2 æggeblommer
  • 2 spsk sukker
  • 1 spsk majsstivelse
  • 2½ dl fløde (9%)
  • ½ vaniljestang
  • ¼ liter piskefløde

  1. Lad de skyllede, nippede jordbær trække med sukkeret 1 times tid.
  2. Bring det langsomt i kog med den flækkede vaniljestang, og lad det snurre i 5 min. Lad det svale.
  3. Creme:
  4. Pisk æggeblommer og sukker sammen og rør majsstivelse i. Bring fløden i kog med flækket vanilje.
  5. Hæld den koghede fløde i æggemassen, mens der piskes.
  6. Hæld tilbage i gryden og bring cremen i nærheden af kogepunktet.
  7. Kom makronerne i en skål eller portionsglas. Dryp dem med portvin.
  8. Læg jordbær over og herpå den kolde creme. Kom flødeskum på toppen.