Julekrans

Julekrans

Julekransen er bagt med remonce af marcipan og et gavmildt mandeldrys til pynt. Den er rigtig god til adventssøndage og hyggestunder med familien.

1 stk.

Ingredienser

  • 75 g letsmeltet smør
  • 1 dl lunken mælk
  • 1 æg
  • 75 g sukker
  • 40 g gær
  • et nip salt
  • ca. 325 g mel
  • Fyld og pynt:
  • 125 g marcipan
  • 1 æg
  • 50 g sukker
  • 50 g mandler

  1. Smelt smørret, tilsæt mælk, æg og sukker, og hæld den lune væske over gæren i dejfadet. Tilsæt salt og mel, og ælt dejen igennem. Lad den hæve ca. 45 min.
  2. Pluk marcipanen i stykker. Pisk ægget sammen, tag 1-2 spsk. fra til pensling, og rør marcipanen jævn med sukker og resten af ægget.
  3. Drys mel på dej og bord, ælt dejen let, og vend den ud på bordet. Tryk den ud til en firkant (20 x 50 cm), og læg den på bagepapir. Fordel marcipanfyldet langs midten af stangen, og fold dejen ind over den fra begge sider. Form den forsigtigt til en krans, dæk den til, og lad den efterhæve ca. 20 min., mens ovnen bliver varm.
  4. Tryk evt. kanterne ned i fyldet endnu en gang, pensl og drys med hakkede mandler. Bag kransen ved 200 gr. i ca. 25 min.