Julesalat og kylling med gulerødder, valnødder og parmesan
Sprødt, sødt, blødt og bittert i en skøn salat.
Total:35 minutter
Ingredienser
- 1 kg gulerødder
- 1 spsk salt
- 2 kyllingebryster
- 4 julesalat
- 4 blodappelsiner
- ½ dl olivenolie
- 100 g valnødder
- 100 g parmesan.
Sådan gør du:
- Skræl gulerødderne, og kog dem i vand med salt i ca. 8 min. Kom kyllingebrysterne i gryden, når gulerødderne er færdige, og lad dem simre i 25 min.
- Skær de nu let afkølede gulerødder i mindre stykker og kom dem op i en salatskål. Fjern de yderste blade fra julesalaten (de er bitre, og skal kasseres). Tag de pæneste blade fra til servering og snit resten fint. Kom salaten op i skålen. Skær appelsinerne i filet'er sådan: Skær top og bund af. Skær skrællen af helt ind til kødet. Hold appelsinen i hånden henover salatskålen og skær ned på hver side af appelsinfilet'en med en lille urtekniv. Når alle filet'er er skåret af på denne måde, presses den sidste saft ud af appelsinen og ned i skålen. Kom også olie ved, og vend rund.
- Hak valnødder groft og rist dem 4-5 min. på en tør pande. Hak parmesanen groft. Skær det færdigkogte kyllingebryst i mindre stykker.
- Anret appelsinsalaten, kylling, parmesan og valnødder i julesalatbladene.
- Husk at snitte kål så fint som muligt – ellers kan det være svært at tygge sig igennem.
- Prøv også "Rejecocktail" på vinterhvidkål og æbler
- Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter