Kagen til sommerfesten
Kagen rækker til 20 personer, og den er super lækker. Arbejdet kan fordeles udover flere dage, og så er projektet straks mere overskueligt at gå i gang med.
(20 pers.)
Ingredienser
- Ristet nøddemel:
- 800 g. hasselnødder
- Nøddebunde (lav 2 portioner):
- 4 spsk. mel
- 2 spsk. kartoffelmel
- 2 spsk. kakao
- 50 g ristet nøddemel
- 2 æg
- 100 g sukker
- Fragilitébunde (lav 2 portioner):
- 4 æggehvider
- 200 g sukker
- 200 g ristet nøddemel
- Nøddecreme:
- 5 dl piskefløde
- 350 g mørk chokolade
- 300 g ristet nøddemel
- Hindbærfyld:
- 400 g frosne eller friske
- hindbær
- 125 g sukker
- Pynt:
- 150 g marcipan
- 2-3 forskellige levnedsmiddelfarver
- flormelis
- Ristet nøddemel: Rist nødderne i ca. 12 min. ved 175 gr., eller til hinderne begynder at sprække. Når nødderne er blevet kolde, gnides de fri for det meste af hinderne i et rent viskestykke og males til groft nøddemel i foodprocessoren. Portionen er stor, så det skal gøres i to omgange, men du kan gøre det 10 dage i forvejen, hvis du vil være i god tid.
- Nøddebunde:
- Bland mel, kartoffelmel, kakao og nøddemel i en skål. Pisk æg og sukker til næsten hvidt, stabilt skum. Vend de tørre ingredienser i æggemassen, og bred dejen ret tyndt ud i en firkant på bagepapir, ca. 30 x 35 cm. Bag bunden ved 200 gr. i ca. 8 min., eller til overfladen retter sig ud efter et let tryk. Køl bunden af. Bag endnu en bund på samme måde.
- Fragilitébunde:
- Pisk hviderne let, tilsæt 2 spsk. sukker, pisk videre, til hviderne er stive, og rør nøddemelet og resten af sukkeret i dejen. Bred dejen ud i en firkant, ca. 30 x 35 cm, på bagepapir. Glat overfladen, og bag bunden ved 160 gr. i ca. 50 min. Køl den af. Bag endnu en bund på samme måde.
- Nøddecreme: Kog fløden op, hak chokoladen, og rør den sammen med fløden. Tilsæt nøddemel, og køl af. Pisk cremen igennem, når den er kølet af, men før den stivner.
- Hindbærfyld: Kog bær og sukker op, og køl af.
- Pynt:
- Pluk marcipanen i småstyk-ker, del den i 2-3 portioner, og ælt dem med levnedsmiddel-farve, f.eks. gul, rød og violet. Ælt marcipanen med så meget sigtet flormelis, at konsistensen bliver som før, du æltede farven i massen.
- Sigt lidt flormelis ud på bordet, dæk marcipanen med bagepapir, og rul den ud i 2-3 mm’s tykkelse. 3. Stik den ud med 1-2 kageud-stikkere med tunget kant og 1-2 små cirkelformede udstikkere eller lign. Lav blomster ved at kombinere de forskellige former og farver to og to. Sigt flormelis over kagen, og læg blomsterne på plads lige inden kagen skal på bordet.