Kager med sommerbær

Kager med sommerbær

Når sommeren er på sit højeste, er der masser af dejlige danske bær. Brug dem til grød, kompot og is – eller bag dejlige sommerkager til den lille eller store familie.

Ingredienser

  • Bærtærte
  • (4-8 personer)
  • 300 g mel (5 dl)
  • 250 g smør
  • 100 g sukker (11/2 dl)
  • 1 æg
  • 1-2 spsk koldt vand
  • Fyld:
  • 2 dl cremefraiche 18 %
  • 2 dl piskefløde
  • 2-3 spsk sukker
  • 1/2 kg bær (f.eks. hindbær, jordbær, brombær, blåbær – sukker efter smag)
  • evt. is eller flødeskum
  • Bærkager
  • (5-6 stk.)
  • 200 g mel (31/2 dl)
  • 25 g sukker
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 50 g smør
  • 1 dl kærnemælk
  • Fyld:
  • 350 g bær (gerne blandede,
  • jordbær, hindbær, blåbær m.m)
  • 75 g sukker
  • evt. flødeskum eller vaniljeis
  • flormelis

  1. Bærtærte:
  2. Findél smørret i melet og bland sukker i. Tilsæt æg og vand og ælt dejen sammen. Lad den hvile koldt en halv time, før den udrulles på bagepapir.
  3. Læg dejen i en lille bradepande, 24x26 cm, prik med en gaffel og bag den ved 175 grader i ca. 10 min.
  4. Pisk fløde og cremefraiche sammen og pisk sukkeret i. Fordél massen på den kolde tærtebund, kom de sukrede bær herpå og servér lige efter. Is eller flødeskum kan serveres til.
  5. Bærkager
  6. Bland mel, sukker, bagepulver og vaniljesukker. Findel fedtstoffet heri. Bland kærnemælken i og saml dejen. Rul dejen ud til en 1 1/2 cm tyk plade. Udstik runde dejkager, 6 cm i diameter. Bag dem 10-15 min.
  7. Fyld:
  8. Rør de friske bær med sukker, til sukkeret er opløst, eller giv blandingen et kort opkog og lad den svale.
  9. Flæk kagerne midt igennem.Fordél evt. flødeskum eller is på eller ved hver kage og kom frugt på. Kom den anden kagedelover og drys med sigtet flormelis.