Kalvesteg med bagte løg og sennepssovs
Lækker kalvesteg med skønt tilbehør.
4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
 - Stege/kogetid: ca. 45 min.
 - Kødet er fryse-egnet
 - 1 kalvetyndsteg eller -tyksteg (ca. 750 g)
 - 1 spsk smør og 1 spsk olivenolie
 - salt og friskkværnet peber
 - 500 g løg (både)
 - Kartoffel-rösti:
 - 750 g kartofler (skrællede, groftrevne)
 - ca. 1 dl olivenolie til stegning
 - Senneps-cremesovs:
 - 2-3 spsk dijonsennep
 - 200 g cremefraiche 38 %
 - 2 tsk friske timianblade
 - Tilbehør: vårsalat
 
- Stegen: Dup kødet tørt.Rids fedtet i tern. Brunkødet på alle sideri smør og olie på enpande. Krydr med salt og peber. Læg stegen iet ovnfast fad, stil det i midten af ovnen og tænd på 150 grader.
 - Steg ca. 45 min. Sæt etstegetermometer i midtenaf stegen og steg,til kødet er ca. 60 grader.Lad stegen hvile i ca. 15 min. Skær tynde skiver på tværs af kødfibrene.
 - Bag samtidigt løgene i et tildækket fad, og krydr med salt og peber.
 - Rösti: Blandrevne kartofler med salt og peber. Varm olienpå en slip let-pande og fordel kartoflerne på panden. Steg ca. 12-15 min. ved svag varme. Vend röstien og steg den ca. 12-15 min. påden anden side.
 - Sovs: Varm forsigtigt sennep og cremefraiche med timian op til kogepunktet og smag til med salt ogpeber
 - Anret kødet med bagte løg, salat og sennepssovsog servér