Kalvesylte med rodfrugter

Kalvesylte med rodfrugter

Hjemmelavet kalvesylte, uhm! Det er kun kogningen af kødet, der tager tid, men det passer jo sig selv imens. Resten klarer du på en halv time.

(8-10 pers.)

Ingredienser

  • 1 kg kalvebov
  • 3½ dl tør hvidvin eller æblemost
  • l liter vand
  • 1 løg
  • 2 kviste timian
  • 2 laurbærblade
  • 1 tsk. salt
  • 10 sorte peberkorn
  • 2 porrer
  • 2 gulerødder
  • 2 persillerødder
  • 9 blade husblas
  • Tilbehør:
  • rugbrød (f.eks. udstukket som hjerter)
  • sennep
  • syltede cornichoner

  1. Kom vin og vand i en gryde, og bring det i kog. Kom kalvekødet i, og bring væsken i kog igen. Fjern skummet med en ske. Skær løget i kvarte, og kom dem i gryden samtidig med timian, laurbærblade, salt og peberkorn. Kog det under låg ca. 1½ time, til kødet er godt mørt.
  2. Tag kødet op, og køl det lidt af. Skær det i ca. 4 x 4 x 4 cm tern. Si kogelagen gennem et rent klæde. Kog den op igen, og lad den koge ind, til der er ca. ½ l tilbage.
  3. Rens porrerne, og skær dem i skiver. Skræl gulerødder og persillerødder, og skær dem i tern. Kog porrer, gulerødder og persillerødder ca. 5 min. i suppen. Kom kødet i, og kog det med et par min.
  4. Udblød husblassen i vand 5 min. Tag gryden fra varmen. Tag husblassen op af udblødningsvandet, og kom det i suppen. Rør i suppen. Køl det af, evt. i vandbad, til det er lunkent, ca. 10 min.
  5. Fordel suppe med grønsager og kød i en porcelænsform eller en brødform foret med film. Dæk sylten med film, og stil den i køleskabet et døgns tid.